Световното по футбол ще бъде 4К Ultra HD събитие

Световното първенство по футбол, което ще се проведе догодина в Бразилия, не само ще бъде заснето в 4K Ultra HD резолюция, но проблемът с излъчването в този тежък формат вече е на път да бъде разрешен.

Това твърди Sony, а според японската компания най-късно до 2015 г. трябва да бъдат преодолени ограниченията, свързани с гладния за интернет трафик 4К формат.

Тази година в него ще бъдат записани Купата на конфедерациите и шампионата по тенис в Уимбълдън.

Излъчването на Бразилия 2014 ще стане с помощта на държавни комуникационни сателитите на японското правителство. В същото време записите от терените на Южна Америка ще се записват с 4К камери на Sony, обяви президентът на Sony Electronic America Алек Шапиро.

“Интересът към заснемането на световните финали в 4К е доста голям”, казва Шапиро. “Крайното решение вероятно ще бъде взето след Купата на конфедерациите.

Според Шапиро основният проблем пред следващото поколение телевизия е начина, по който картината ще се доставя в домовете, но той е твърдо убеден, че решението е близо.

“Около 90 процента от американските домакинства получават телевизията си по кабел, сателит или оптика. 4К резолюцията е предизвикателство, което тези доставчици, както и доставчиците на интернет услуги, ще преодолеят в следващите две години”, категоричен е шефът на SEA.

 

Междувременно се засилва и сегмента на онлайн прогнози за футболните срещи, съобщиха запознати с бранша. За повече информация – регистрация ЕФБЕТ.