Apple се оплаква за нарушени патенти от Google Now

По всичко личи, че експертите на Apple са прекарали известно време с най-сериозния си конкурент – смартфона Galaxy S4 – и очевидно са открили нещо, което не им харесва.

Според представители на базираната в Купертино, щата Калифорния компания Google Now нарушава патенти, които са запазени за функционирането на собствения й дигитален асистент Siri.

Резултатът – Apple незабавно е подала жалба за нарушението, която може да прерасне в нова съдебна битка между нея, Samsung и Google. Apple не е доволна от начина, по който южнокорейската компания е вградила услугата Google Now в най-новия си смартфон.

“Apple твърди, че Galaxy S4 използва много от практиките, които са запазени от Apple и че тук става въпрос за нарушение, идентично с това в други Samsung смартфони”, коментира патентната компания Foss Patents.

Интересно е, че Apple вече се опита да оспори един от спорните патенти – този за Android Quick Search Box в Galaxy Nexus – още през 2012 г., но тогава съдията, гледащ делото, отхвърли искането.