AMD пусна новите си APU процесори

AMD пусна три нови попълнения на своята линия мобилни ускорени процесори за 2013 г. от A-Серия и E-Серия, съобразени с нуждите на променящия се РС пазар.

Ускореният мобилен процесор за 2013 на AMD – AMD Elite Mobility (с досегашно кодово име Temash) – е първият в света 28nm, четириядрен x86 тип „Система-на-чип” (SoC) APU за ноутбуци с малък форм-фактор и сензорни екрани, за таблети и хибриди с 13-инчови  и по-малки дисплеи,

Носещия кодовото име Kabini APU е първото и единствено четириядрено решение за ноутбуци със сензорен екран от стартово ниво и с малък форм-фактор.

Накрая новите и с ниска консумация на енергия варианти на ускорени процесори за 2013 на AMD  – AMD Elite Performance APU (с досегашно кодово име Richland) предлагат най-добра графика и изчисления във високо-производителни APU за висок клас ултратънки ноутбуци.

Всичките AMD APU модели са създадени да предоставят най-добрите изживявания за потребителите и ползват различни функции като AMD Gesture Control. AMD Face Login и AMD Screen Mirror.