Alcatel залага на Iron Man 3 за нов смартфон

Милиардерът Тони Старк, който се бори със силите на злото в амплоато си на Железния човек, е известен с любовта си към високотехнологичните джаджи. Когато обаче новият Iron Man 3 тръгне по екраните след броени дни, в ръката на Старк – представляван отново от лошото момче на Холивуд Робърт Дауни Джуниър – ще стои един доста интересен смартфон.

Новият Alcatel One Touch Idol.

Точно така, въпреки огромната популярност на компании като Apple, Samsung, Sony и LG, които пръскат милиони за реклама, Железният човек ще довери комуникациите си на френската компания Alcatel, която не е първото име, идващо на ум, когато тръгнете на пазар за нов мобилен телефон.

Що за джаджа тогава е One Touch Idol? Показан на CES 2013 през януари тази година, апаратът не трябва да се бърка с неговия събрат Idol Ultra. One Touch Idol е доста лек, 4.7-инчов смартфон с Android и двуядрен процесор на 1 GHz. Смартфонът разполага с 8-мегапикселна камера и като цяло изглежда повече като решение от среден клас, отколкото като високобюджетен смартфон.

Все пак за да заложи точно на него да я представлява, Alcatel сигурно има скрит коз в ръкава си. Компанията е една от 3 години на американския пазар и определено се нуждае от повече популярност за продуктите си. В това отношение блокбъстърът Iron Man 3 определено е най-добрият избор, така че когато той се завърти по кината в края на този месец (у нас премиерата му е в нощта на 25 срещу 26 април) ще разберем дали ходът ще оправдае надеждите и рекламния бюджет, заделен за това.