Зукърбърг представи Facebook Home

 

По време на специална прес конференция Марк Зукърбърг анонсира Facebook Home – новият „дом“ на социалната мрежа в Android.

Това е своеобразен софтуер, който при работата с нашите смартфони ще изкара на преден план хората, а не мобилните приложения.

Мнозина очакваха Facebook да представи свой собствен телефон. Марк заяви, че това няма да се случи. Компанията му не подготвя и собствена операционна система. Вместо това тя ще предложи едно ново изживяване за собствениците на Android телефони.

С помощта на Facebook Home ще виждате света през хората, а не през мобилните приложения. Ще получавате достъп до съдържание от всякакъв тип от социалната мрежа, просто като погледнете към телефона си, без дори да го отключвате. Ще разглеждате и харесвате снимки, дори ще може да коментирате. 

Изпращането на съобщения чрез Home също ще бъде елементарно чрез “Chat heads” и възможно по всяко време, без значение къде точно се ровичкате в телефона си. Да речем че четете статия в своя браузър и човекът X ви праща съобщение. В горния десен ъгъл се появява неговата „глава“ – кликвате на нея, докато статията е отворена, и му отговаряте. Дори когато превключвате между приложенията, иконката с главата (снимката) на вашия приятел ще ви следва навсякъде.

Home ще бъде достъпен за даунлоуд за определени апарати на 12 април. HTC First пък ще е първият апарат, който ще излезе на пазара в същия ден и ще бъде с предварително инсталиран Facebook Home.