Игра: Bladeslinger

След доста дълго забавяне, екшънът Bladeslinger на Kerosenе Games най-сетне е достъпен и за Android устройства. Наскоро той дебютира за iOS и се прие доста добре, затова е време да нахлупим каубойската шапка и да видим дали избавянето на едно прашно градче някъде на Запад от демони е достатъчно забавно занимание.

Историята

Светът на играта е вдъхновен от понятието Weird West, което представлява една по-мрачна и злокобна версия на традиционния Див Запад. По принцип тази вселена е изключително интересна и е представена в комикси като Deadlands, видео игри като Darkwatch и музиката на готик американа банди като Those Poor Basters, Sons of Perdition и др. Благодарение на Bladeslinger сега потребителите на мощни смартфони и таблети също могат да се докоснат до подобна атмосфера.

След дълги години, прекарани в армията, главният герой в играта Уилям Гластън се завръща в родното си градче. Вместо дълго чакания покой той обаче се натъква на демонична инвазия, която е превърнала жителите на Хамърс Пийк в зловещи демони. Без да губи време Уилям се заема с това, което може най-добре – да изпрати всяко едно изчадие, което срещне по пътя си обратно в Ада.

Както при повечето мобилни игри, Bladeslinger не предоставя кой знае колко интересна история и с изключение на елементарни клипове, които не надвишават десетина секунди, историята в играта е оставена най-вече на вашето въображение. За това поне помага изключително красивата графика, оптимизирана за Tegra 3 устройства. На екрана на таблет Bladeslinger изглежда изключително добре и демонстрира детайлни водни и светлинни ефекти.

Геймплеят

Под красивата окраска и Weird West вселената Bladeslinger всъщност наподобява доста Infinity Blade. Практически всичко, което правите в играта е да се биете с нови и нови врагове. Това по принцип не е лошо, но щеше да бъде по-добре, ако поне от време на време действието се прекъсваше поне за малко за някакъв тип платформинг или пъзели, както например в Horn. В самото начало битките са само срещу един противник, но много бързо ще ви се наложи да се изправите срещу двама, трима и дори повече. Традиционната схема на управление предвижда контрол на движението с лявата ръка и атаки с дясната. Уилям има три типа атаки – юмручен удар, стрелба (двете се изпълняват с натискането на съответния бутон) и разсичаща атака с острие, прикрепено за пистолета (изпълнява се с резки прокарвания на пръста по екрана). Освен това отново с бутон може да се хвърляте настрани, за да избягвате удари или да се доближавате до врага.

Освен физическите атаки магическите умения играят сериозна роля в Bladeslinger. Това става с отделни карти, които изобразяват различни специални атаки, струващи определен брой точки “дух”. Освен това в хода на играта Уилям може да научи нови удари, свърхестествени атаки, да ъпгрейдне своите точки “живот” и “дух”, както и да се снабди с различна екипировка. Така например змийското масло ви прави неуязвими за определен период, а различни талисмани увеличават щетите, които нанасяте или възстановяват живота. Бойната система в Bladeslinger е доста добре развита, а непрекъснатите ъпгрейди означават, че може да добавяте по нещо ново в арсенала на Уилям.

Негативите

Като всяка друга игра, Bladeslinger също не е лишена от проблеми и те най-често се свеждат до две основни неща, с които трябва да се справите – и по-скоро примирите – за да извлечете удоволствие от играта. От една страна това е нейната виртуална икономика. Всички ъпгрейди струват пари, но тяхното натрупване в хода на приключението става адски бавно. Тъкмо когато вече сте вдигнали ръце на помощ ви се притича т.нар. “Арена”, която отключвате след първата глава. На арената се изправяте сред поредица от вълни от врагове, периодично разнообразявани от някой бос. Натрупаните бонуси от битките на арената се пренасят в инвентара на героя в играта, така че когато закъсате за лекарства или пари за ъпгрейди, просто ще трябва да отделите известно време, за да си изкарате необходимите ресурси на арената. Това не е най-доброто хрумване, защото излишно накъсва играта, но за по-нетърпеливите са предвидени дигитални покупки, които са в допълнение на цената, която трябва да платите за играта.

По-големият проблем на Bladeslinger обаче е камерата. Управлението на тъчскрийн само по себе си е проблемно, но камерата тук наистина е изключително своенравна и прави всичко възможно, за да ви постави в неблагоприятна ситуация. Тя често скрива враговете ви или ви показва ъгъл, от който не се вижда нищо. В допълнение към това играта няма auto lock функция, така че не може да избирате кой точно противник да нападнете. Това прави изключително трудно използването на стратегия в битките, тъй като от една страна най-разумният ход е да се съсредоточите върху един съперник, когото да омаломощите до край, но от друга героят ви може във всеки един момент да нападне някой друг. Очевидно е, че самите създатели на играта са разбрали, че камерата е голям проблем и в резултат са въвели функция, при която на екрана се появява икона, предупреждаваща ви за надвиснала атака от “невидим” за вас враг. Това обаче не прави нещата по-лесни и през цялото време, прекарано с Bladeslinger освен с демони, ще трябва да се борите и със злата камера.

Bladeslinger е игра, която раздвоява. Чудесната графика и разнообразната бойна система определено са плюсове, но от друга страна невъобразимата камера може да ви откаже някъде след края на втората глава. Ако не сте склонни да платите допълнително, след като веднъж вече сте дали пари за играта, ще трябва да прекарате доста време и на арената, трупайки нужните за приключението ресурси. Независимо от това предвид колко малко са сериозните мобини игри, усилието на Kerosenе Games трябва да бъде уважено.

Тук можете да получите повече информация за efbet.