Sony остава без Хауърд Стрингър от лятото

Председателят на Sony Хауърд Стрингър, който до скоро бе изпълнителен директор на гиганта, ще се оттегли от поста си през месец юни тази година.

Стрингър обяви решението си по време на среща на Japan Society в Ню Йорк, а по всяка вероятност официално ще напусне след годишната среща на инвеститорите. Неговият наследник също се очаква да бъде определен след голямата среща.

Хауърд Стрингър бе избран за изпълнителен директор на Sony през 2005 г., а през миналата година бе заменен от Каз Хирай, който преди това оглавяваше успешната PlayStation дивизия на японския гигант. След като напусна поста изпълнителен директор, Стрингър стана част от борда на директорите на Sony. По собствените му думи след като напусне изцяло компанията, той ще продължи да се занимава с различните благотворителни фондове за образование и здравеопазване, в които членува, както и ще остане начело на Американския филмов институт.

“Така пред мен се отваря цял нов свят и ще ми помогне да се заема с нови начинания, които се откриха наскоро”, казва Хауърд Стрингър.