BlackBerry 10 остава без Netflix

С новата операционна система BlackBerry 10 се свързват голяма част от надеждите на едноименния производител на бизнес смартфони, но сега потребителите й, които търсят дигитални забавления, ще трябва да преглътнат едно разочарование.

Компанията за онлайн видео стрийминг Netflix обяви, че не възнамерява да пусне свое приложение за новите смартфони на канадския производител, известен доскоро с името Research in Motion.

Според източници, близки до Netflix, компанията не възнамерява да пусне нито оригинално приложение за ВВ 10, нито дори елементарна портната версия. Причина за това е фактът, че голямата част от клиентите на Netflix вече са се абонирали за услугата през мобилно устройство и това прави допълнителните разходи по поддръжката на BlackBerry 10 напълно излишни.

Netflix е сред лидерите в онлайн стрийминга на платено видео съдържание и липсата на поддръжка за ВВ 10 определено е удар по младата операционна система. Това обаче не е единственото известно приложение, от което потребителите на BlackBerry ще се лишат. Наскоро стана ясно, че Instagram също не възнамерява да пусне своята програма за ВВ 10. Компанията обяви, че е възможно по-нататък да предложи Android порт, но той няма да има интерфейс, съобразен със специфичните нужди на BlackBerry 10.