Tomb Raider приложения атакуват iTunes и Google Play

Ако все още не сте успели да пробвате новото екшън приключение Tomb Raider, определено пропускате, тъй като играта се очертава като един от хитовете на пролетта.

В същото време обаче всеки, който се готви да влезе в ролята на Лара Крофт при нейното приключение на мистериозния остров в Дяволско море ще направи добре, ако се подготви подобаващо преди това.

За щастие на помощ се притичат цели две приложения, които могат да подпомогнат геймърите в техните археологически приключения.

Най-напред компанията BradyGames, известна със своите подробни гайдове за различни игри, вече предлага Tomb Raider Signature Series Guide през iTunes. Вашият почти задължителен спътник в света на Tomb Raider може да бъде закупен срещу 9.99 долара и е съвместим с iPad 2 и по-новите версии на таблета. Мрез гайда ще получите подробни указания за скритите локации и предмети, а в него дори са вградени видео клипове, показващи полезни стратегии за игра.

На свой ред The Tomb Raider Official Map App е във версии за iOS и Android и може да бъде свалена срещу 2.99 долара. Чрез нея отново получавате достъп до скрити предмети, карти със съкровища, GPS локации и стратегически съвети.