Intel ускорява напредъка на мобилните технологии

 

Intel Corporation обяви редица нови продукти, усилия в областта на екосистемата и създаването на възможности, които още повече ще ускорят присъствието на компанията в сферата на мобилните технологии и ще помогнат за въвеждането на нови устройства и по-богати изживявания с Intel Inside. 

Анонсите включват нова двуядрена Atom SoC “Clover Trail+” платформа за смартфони и Android таблети, и първото за компанията глобално multimode-multiband LTE решение, което ще започне да се доставя през първата половина на тази година. Други съобщения включваха напредъка на “Bay Trail”, усилията за създаване на възможности за мобилни устройства и продължаващия напредък на смартфоните в нововъзникващите пазари с платформа, базирана на Intel Atom Z2420.

“Днешните анонси, надграждат върху разрастващото се портфолио от устройства на Intel в редица сегменти на пазара на мобилни устройства.” каза Херман Юл, Intel вицепрезидент и ко-генерален директор на Mobile and Communications Group. “За по-малко от година ние работихме в сътрудничество с нашите клиенти, за да пуснем на пазара базирани на Intel смартфони в повече от 20 страни по света, и също предоставихме водещо в индустрията low-power Atom™ SoC решение за таблети, работещо с Windows 8, и доставянето с водещи OEM клиенти днес. Гледайки напред, ние ще градим върху тази основа и ще работим с нашите партньори от екосистемата при операционните системи, за да предоставим най-добрите мобилни продукти и изживявания за потребителите с Intel Inside.”