По-добра версия на Optimus G идва в Европа

LG Electronics пуска в Европа този месец смартфона от най-висок клас Optimus G. Моделът ще се предлага с усъвършенствани възможности в сравнение с версията, която се появи в края на миналата година. Optimus G направи своя европейски дебют в Швеция този месец, последван от други пазари, като Франция, Германия и Италия.

Европейската версия на Optimus G е оборудвана с най-новата операционна система на Android Google Jelly Bean 4.1.2 за първокласно потребителско изживяване. Превъзходният True HD IPS Plus екран, заедно с технологията Touch Zerogap, навлизат в Европа чрез Optimus G. Технологията прави цветовете по-ярки, а работата с активния дисплей – гладка и естествена. Уникалното потреби-телско изживяване е пресъздадено на 4,7-инчовия 1280 х 768 IPS екран, защитен от Gorilla Glass 2, усточив на надраскване. 

Първоначалната версия на UX от LG пожъна значителен успех сред потребители-те и затова очакваме усъвършенстваната версия да предизвика по-силен интерес.  

• QSlide: Обновена за 2013 г., функцията QSlide позволява на потребителите да стартират множество приложения едновременно, като регулират тяхната прозрачност. Размерът, позицията и прозрачността на QSlide екрана се управляват от потребителя според неговите лични предпочитания. Освен с видео плейър, QSlide работи безпроблемно с браузър, бележник, календар и калкулатор. 

• Safety Care: Safety Care автоматично изпраща текстови съобщения до предварително зададен потребител за местоположението на телефона. Тази функция е подходяща за осъществяване на контрол върху деца и възрастни хора. Кратки съобщения могат да се изпращат, когато от телефона е избран номер за спешна помощ или апаратът не е използван за определен период.

• Privacy Keeper: Privacy Keeper позволява на потребителите да скрият името, номера и снимката на входящите си обаждания. Тази информация може да се провери по-късно чрез извикване на иконата на екрана.

В усъвършенстваната версия на Optimus G са налични и функции като Google Now, Filmstrip View и Expandable Notification. Google Now предлага персонализирана информация в реално време при необходимост. Filmstrip View опростява прегледа и изтриването на изображения, а Expandable Notification позволява на потребителите да виждат повече уведомления наведнъж и да преглеждат съдържание директно в областта за това.