IBM прави пробив в здравеопазването

 

IBM заедно с WellPoint, Inc. и Memorial Sloan-Kettering център за изследване на раковите задолявания обявяват първите решения в сферата на когнитивните изчисления, базирани на  системата за изкуствен интелект Watson. Тези иновации ще променят качеството на здравеопазването, давайки възможност за предоставяне на бързи здравни услуги, съобразени с нуждите на всеки пациент.

Иновативните решения на IBM представляват пробив в здравеопазването и ще помогнат на медицински специалисти да анализират и използват големи обеми от данни в съчетание с клиничните познания с цел взимане на решения за лечението на пациенти. Новите продукти включват Interactive Care Insights for Oncology, WellPoint Interactive Care Guide и Interactive Care Review, които са свързани с интелигентната система Watson и са предназначени за подпомагане работата на лекари, изследователи и  медицински центрове. 

Продуктът Interactive Care Insights for Oncology е свързан с облачна система за консултиране на базата на Watson, която ще помогне на онколозите и изследователите да открият най-подходящото лечение за пациенти с раково заболяване. Системата е свързана с WellPoint Interactive Care Guide и Interactive Care Review – когнитивни системи, които ускоряват процеса за вземане на решение от страна на лекарите.