Apple няма граници, твърди Тим Куук

Apple не се е наситила на успеха си и компанията все още има онази магия, която й позволява да прави всичко, което си поиска.

Това обяви изпълнителният директор на гиганта Тим Куук в едночасов разговор с представители на Уол Стрийт, чиято задача бе да увери финансовите акули, че Apple все още има много козове в ръкава си.

“Хората в Apple не признават граници, когато правят новите продукти и изграждат бъдещето на бизнеса”, категоричен бе Куук. “Именно поради това Apple успяваше да прави толкова много неща толкова дълго време. Ние не мислим за света като ограден с граници”.

Въпреки това аудиторията не спести трудните си въпроси към изпълнителният директор на гиганта от Купертино и го запита как Apple възнамерява да задържи растежа на ключови компоненти като iPhone и iPad в следващите няколко години. Освен това Уол Стрийт критикува Apple и за начина, по който ръководството на компанията разпределя вътрешно дивидентите и регулира отношенията си с акционерите.

Според Тим Куук обаче прекаленото вглеждане в резултатите след всяко четиримесечие пречи да се види голямата картина.

“Ние управляваме Apple с мисъл за дългосрочните ни планове”, изтъкна той. “Знам че хората се интересуват от регулярните отчети, но истински важните решения, които взимаме се отнасят за по-продължителни периоди, а не за кратки 90-дневни срокове”.