IBM прави облачните технологии по-достъпни

 

IBM разширява портфолиото от продукти Power Systems, Pure Systems и Storage Systems. С новите предложения на IBM малките и средни фирми и развиващите се пазари ще могат много по-лесно и рентабилно да създават и управляват облачни услуги и да анализират големи обеми от информация. 

На фона на все по-бързо нарастващия обем от информация в световен мащаб, компаниите в днешно време са поставени пред предизвикателството да приложат прости и изгодни начини за анализ на данни с цел да отговорят на нуждите на клиентите си. Чрез въвеждането на новите продукти IBM цели да помогне на своите клиенти да се справят с двете най-големи пречки при обработката на големи количества информация – разходите за анализ на данни и сложността на процеса на вземане на решения на база на анализираната информация. 

В тази връзка IBM представя две нови системи PowerLinux, 7R1 и 7R2, работят с POWER7 + процесори. С него клиентите ще могат да се възползват от допълнителен софтуер на IBM, за да ускорят разработването на приложения за iPhone, Android и BlackBerry. Двaта нови моделa – Power Systems 750 и 760, предназначени за средноголеми и големи компании, са идеални платформи за автоматично обработване на големи количества от данни и облачни натоварвания. IBM разработи системи от нисък и среден клас – Power Systems, базирани на  процесори POWER7 +.  Новите системи са оптимизирани за работа с водещи софтуерни продукти за анализ и използват технологии от интелигентната компютърна система Watson. 

IBM представя своята най-нова иновация на базата на технология Netezza – PureData System за анализ, която разполага с 50% по-голям капацитет за съхранение на данни на сървърен шкаф и е в състояние да обработи информацията три пъти по-бързо.IBM представя и PureApplication Systems, PureFlex and Flex Systems специално създадени за работа в дейта център, които ще позволят на компаниите да спестят време и пари и да се съсредоточат върху иновациите.