HP плати на шефката си 15.4 млн. долара за 2012 г.

Шефката на гиганта Hewlett-Packard, който напоследък има немалки финансови проблеми, е получила за миналата година възнаграждения в общ размер от 15.4 милиона долара.

При това след като номиналната й заплата начело на компанията е само един долар.

Въпреки това Мег Уитман може да се похвали с малко над 15 милиона доходи за изминалата година, които идват от различни източници като 1.7 милиона бонус и акции и др. на стойност 13 милиона долара.

Бившата шефка на еВay и някогашна кандидат-губернаторка на Калифорния е получила солидните възнаграждения по линия на програмата “Pay for Results”, с която НР оценява представянето на висшето си ръководство. При изчисляването на бонусите се взимат предвид различни фактори като приходи и разходи на компанията за периода, постижения на ръководителите и др.

Някогашен лидер в Силиконовата долина, днес НР трябва да се справя със сериозни проблеми, свързани с падащи продажби и вътрешна реорганизация. Наскоро Мег Уитман, която бе назначена на поста изпълнителен директор преди малко повече от година, обяви че ще й трябват 5 години, за да изправи обратно НР на крака.