LG представи новата гама IPS монитори

LG Electronics представи новата гама IPS монитори на CES 2013 в Лас Вегас. В моделите са заложени иновативни концепции както за нуждите на специалистите, така и за масовите потребители. Портфолиото включва UltraWide, ColorPrime и Touch 10, подходящи за забавление, професионални приложения и тъч-базирано управление. Трите модела използват IPS технология за изключително качество на картината.

Моделът EA93 UltraWide е първият монитор в света със съотношение на екрана 21:9. С размер от 29 инча той предлага широк дисплей и забележителни мултитаскинг и мултимедия възможности. Подходящ е за гледане на филми и друго съдържание на широк екран, тъй като пропорциите му наподобяват тези на кино екран. Когато е необходимо изпълнението на няколко действия едновременно, характеристиката за разделяне на екрана 4-Screen Split разделя дисплея на четири сегмента.

Възможността за използване на всички пръсти върху екрана на ET83 Touch 10 осигурява оптимално Windows 8 потребителско изживяване. Конвенционалните тъч екрани предлагат възможност за издърпване на обекти на екрана само с два пръста, скролване и захващане, докато 23-инчовият монитор Touch 10 позволява потребителите да използват всичките си десет пръста едновременно. Това означава по-бързо и по-естествено печатане при използването на операционната система Windows 8 от клавиатурата на екрана. Мониторът предоставя на потребителите на смартфони цялото удобство, с което са свикнали.

Touch 10 открива нови възможности за боравене със съдържание. Той работи отлично с музикални приложения за виртуални пиано, синтезатор и струнни инструменти. Уникалният монитор на LG е идеален за образователни приложения. Неговата усъвършенствана тъч функционалност създава забавен и лесен начин за малките деца да контролират най-новия учебен софтуер. Разнородният IPS дисплей също предоставя широк зрителен ъгъл, който е перфектен за всяка учебна среда и други подобни ситуации.

EA83 ColorPrime е цялостно решение за филмови продуценти, фотографи, дизайнери и друг тип графични експерти, които се нуждаят от високо ниво на експресивност на цветовете и образите. Мониторът притежава Wide Quad High Definition (WQHD) резолюция (2560×1440 pixels) и точно пресъздава широка цветова палитра, като показва 100% от sRGB гамата и 90% от Adobe RGB цветовото пространство. Казано по-просто, моделът EA83 ColorPrime е графична академия.

И трите модела използват новата технология на LG In-Plane Switching (IPS) за панелите си, която гарантира най-доброто качество на картината. Иновативните монитори на LG са утроили продажбите си на годишна база и обект на положителни ревюта от водещи ИТ списания по света. Новото поколение дисплей технология IPS има значителни предимства пред Twisted Nematic (TN) екраните, като предоставя ярък цвят и ясни образи и намалява напрежението върху очите от промяната в цвета на монитора.