Детски таблет: Genius Kids Designer

75 лв.

Вносител

Солитрон

Производител

Genius

Скоростта, с която технологиите навлизат в ежедневния ни живот е безпрецедентна, а според психолозите следващите поколения буквално ще се раждат с познания за работа с различни джаджи, тъй като афинитетът към електрониката ще им бъде заложен генетично. Ако пък искате да ускорите този процес още от ранна възраст и да дадете възможност на децата ви едновременно да се забавляват и да научават различни неща, то Genius Kids Designer е едно доста интересно и в крайна сметка подходящо предложение.

Рекламиран като „графичен таблет“, Kids Designer всъщност представлява не толкова умалена версия на популярните таблети, а джаджа, с която подрастващи на възраст между 3 и 8 години могат да направят първите си стъпки както в боравенето с компютри, така и в забавния и образователен свят на игрите и науката. На лицевата страна на кутията е изобразен самият Genius Kids Designer на фона на различни картинки и скици, които трябва да разпалят въображението на младите потребители. Всъщност Kids Designer е самата платформа, на която може да се скицира, където малчуганите рисуват и играят различни игри, като всяко действие се изобразява на компютъра.

Тъй като таблетът е предназначен за деца, яркият му оранжев цвят е напълно подходящ. Отгоре стои логото Kids Deisgner, а отдолу – това на Genius. Стилусът пък е жълт и е прикрепен с доста дълъг кабел към таблета. Той е едър, така че малчуганите спокойно да могат да го обхванат и да го ползват. Освен това има различни степени на натискане, така че когато упражните по-голям натиск върху него се изписват по-дебели черти. Дисплеят на таблета е 5х9 инча, което е повече от достатъчно като работен плот. На левия страничен корпус на таблета пък е разположен единственият бутон, който е нещо като еквивалент на клавиша Enter.

В пакета има и CD с драйвери, но всъщност инсталацията е максимално проста и под Windows XP, Vista и Windows 7 е достатъчно просто да включите USB кабела на таблета в свободен порт и операционната система ще го разпознае автоматично. Същината на Kids Designer е пакет от игри и образователни задачи, чиято цел е да научат децата на най-различни познания – от прости неща като разпознаване на цветове и форми та до логика, география и базови математически изчисления. Заниманията са групирани в три раздела – „За обучение“, „За творчество и „За забавление“. Всички те са интересни и би трябвало да допаднат на малките потребители в тяхното опознаване на заобикалящия ги свят. Така например Travel the World е образователна задачка, при която трябва да свържете името и флага на държавата с нейното местоположение на картата на света. В Shadow Dancing се налага да откривате форми по тяхната сянка, а Math Hero ще позволи на децата да направят първите си стъпки в дебрите на математиката. А след сметките, които понякога могат да бъдат и изтощителни, детето може да се отправи към Colorful Painter и да даде воля на въображението си, рисувайки и оцветявайки. Представените игри са четири – Pet Party, Magic Box, Fish-catching fun и Animal Keeper – и със сигурност ще се харесат. 

Точно това е основната цел на новията продукт на Genius – Kids Designer – да бъде забавен, шарен и ползотворен начин за малчуганите, който да им помогне да развият въображението си и основните си познавателни умения. Каталогът от игри и задачи е достатъчно голям и разнообразен, така че да бъде достъпен както за съвсем малки, така и за по-големи деца. Ако искате да дадете на малчуганите около вас нещо, с което едновременно да играят и да се учат, то Genius Kids Designer е един изключително подходящ вариант.