LG представя магическо дистанционно

LG обяви изцяло нов дизайн на популярното дистанционно управление Magic Remote за линия CINEMA 3D Smart TV телевизори. Сега то притежава по-големи възможности за разпознаване на звука, които правят изпълнението на команди лесно, естествено и интерактивно.

Новият модел продължава да използва четири опции за контрол – гласов, чрез жестове, посочване и завъртане – които го му дават възможност за пълно управ-ление на телевизорите.

Усъвършенстваната технология за контрол на гласа прави подаването на вербални команди за телевизора лесно и ефективно. Софтуерът за езиково разпознаване New Natural Language Recognition превръща гласовите команди в нормална реч и позволява на потребителя да говори по-непринудено. Вече не се появява неприятна пауза между издаването на командата и показването на картината. Достатъчно е потребителите да кажат само „Покажи ми видеото на Gangnam Style” и новото Magic Remote ще разбере.

Нещо повече – всички устройства от Smart телевизори, set-top кутии, тонколони и Blu-ray плейъри могат да бъдат ефективно управлявани само с Magic Remote от всекидневната.