Best Buy ще плати 27 млн. долара за търговски тайни

Компанията за онлайн търговия Best Buy ще плати глоба в размер на 27 милиона долара по обвинения в кражбата на търговски тайни от свой конкурент, реши калифорнийски съд.

22 милиона е чистата сума за нанесените щети, а останалите 5 милиона са наказателна глоба.

Обвинението е повдигнато през миналата година от младата технологична компания TechForward, която твърди, че Best Buy е присвоила незаконно информация за нейната програма Guaranteed Buyback Program.

Guaranteed Buyback Program предвижда система, която позволява на клиентите да плащат за правото да заменят продукти за кредит от магазините, който след това да използват при бъдещи покупки на фиксирана цена.

Според Tech Forward нейното “ноу-хау” е било откраднато от Best Buy, след като онлайн гигантът е разглеждал начина, по който функционира системата с месеци, след което просто е решил да отмени договора и да разработи собствена система.

“Изключително доволни сме от решението на съда и се надяваме, че то ще покаже и на другите големи компании, че за тях има последствия, ако се опитват да експлоатират труда на новите и малки фирми”, се казва в изявление на TechForward.