Gmail 2.0 за iOS с нови функции

Профилни снимки в съобщенията, няколко акаунта и функция за търсене по подразбиране на въведения текст са само част от нещата, които Google ще предложи на iOS потребителите с подобрената си версия на Gmail приложението.

“С версия 2.0 но приложението получавате напълно нов вид и усещане, както и поредица от подобрения като множество анимации, безкрайно скролване в списъци със съобщения, профилни снимки в съобщения и др.”, обяви компанията.

В новата версия на Gmail Google е добавила и специални функции, чиято задача е преди всичко да спестят времето на потребителите. Такива са autocompletе функцията при въвеждането на текст, както и възможността да оценявате постове и материали с +1 и да ги коментирате директно от приложението.

Gmail 2.0 за iOS също така поддържа и повече от един акаунт на устройство – всъщност цели пет, като влизането във всеки един и превключването от един на друг е въпрос на няколко натискания с показалец.

Според Google над новата версия на Gmail се е работило цели шест месеца, като ключова за функционалността на приложението се е оказала технологията на закупената през юли компания Sparrow.