Siri и Mac стават популярни бебешки имена

Начинът, по който технологиите навлизат в живота ни, може да бъде наистина странен – след като преди броени дни стана ясно, че родители са кръстили детето си Хештаг в чест на социалната мрежа Twitter, стана ясно още, че имена като Siri и Mac стават все по-популярни сред новородените бебета.

Това показват данни на Babycenter.com, като според сайта т.нар. iБебета представляват една от “най-горещите тенденции сред имената на бебетата през 2012 г.”

Проучването на Babycenter.com сочи, че днес Apple е с 15 процента по-популярно име за бебета в сравнение с миналата година. 12 процента повече са момченцата, кръстени с името Мас, а 5 процента повече момичета вече се наричат Siri.

Разбира се, подобни имена продължават да бъдат екзотични примери на фона на популярни избори като Картър, Линкълн, Никсън и Рейгън, където се наблюдава най-голямо увеличение в броя на кръстените с тях деца. Въпреки това поглеждайки към 2013 г. човек все по-лесно би могъл да си представи как тепърва ще видим бебета, окичена с имена като Galaxy, Lumia или пък Wii.