Security Essentials се провали на тест на AV-Test.org

Антивирусният пакет Microsoft Security Essentials не успя да премине последното издание на теста на AV-Test.org, с което стана единственият от цели 24 тествани софтуера, който не се справи.

Независимият немски сайт AV-Test.org, който е посветен на проблемите на интернет сигурността, публикува на всеки два месеца тестове, свързани с най-актуалните и сериозни заплахи за Windows от страна на вируси, троянски коне и друг зловреден софтуер.

На най-новата версия на теста, предназначена за Windows 7 и проведена между септември и октомври, са били подложени общо 24 антивирусни пакета, но единствено Microsoft Security Essentials не го е преодоляла успешно.

Новината може да бъде още по-неприятна за самите потребители, тъй като според данни на Opswat към септември 2012 г. Security Essentials има 14-процентов пазарен дял при антивирусните пакети. Специално в Съединените щати програмата е дори още по-популярна и се ползва на 27 процента от Windows компютрите.

Интересно е още, че 16 от 24-те антивирусни програми, тествани от AV-Test.org, са регистрирали по-лоши показатели спрямо предния тест за Windows 7 от периода май-юни.