Кожена чанта: Ona Brixton Leather

419 долара

Производител

Ona

За трета поредна година дизайнерската компания Ona използва празничния сезон, за да пусне ефектен бизнес аксесоар. Най-напред видяхме чантата за лаптопи Union Street, след това раницата Campus Bay, а сега е ред и на  Brixton Leather – кожена чанта с бутиков дизайн, от която лъха на ексклузивност, стил и високи финансови възможности.

Ако сред хората, които се движат в определени делови среди, със сигурносто съзнавате, че понякога наистина трябва да харчите повече, дори когато нуждите ви не го изискват на практика. А с последната чанта на Ona харченето възлиза точно на 419 долара. Да, скъпо е, но нека най-напред погледнем фактите.

Практически няма нито един елемент от дизайна и изработката на чантата, за който да твърдим, че не е от най-високо качество. Кожата е с фина италианска изработка и почти незабележимо восъчно покритие, което е особено полезно при внезапен дъжд. По принцип Ona Brixton Leather е прекалено хубава, за да я излагате на лошото време, но ако това се случи, трябва да знаете, че непромокаемостта й е гарантирана.

На досег чантата също е изключително фина, кожата е мека и в същото време достатъчно здрава, за да не загуби формата си. Кожената презрамка е с мека тапицерия и буквално гали тялото, когато я преметнете през рамо. Въпреки това когато тръгнете на път с Ona Brixton Leather трябва да имате предвид, че тя е по-тежка от стандартните чанти с подобен дизайн. Причината се крие в кожената изработка и по принцип не е проблем, ако трябва да повървите петнадесетина минути преди да се отпуснете на удобната седалка на колата или в метрото, но просто не тръгвайте на едночасова разходка с нея.

Като размери Ona Brixton Leather е с една идея по-малка от Union Street и е предназначена да побере лаптоп с максимален диагонал на екрана 13 инча. Практическите опити обаче показват, че с минимално усилие може да поберете вътре дори 15-инчов MacBook Pro, както и подобен ултрабук. Ако пък имате точно 13-инчов MacBook Air, той потъва вътре изключително ефектно и буквално може да забравите за него докато не ви се наложи да го извадите пак.

Допълнително има две специални отделения за таблет, идеални да приберете там вашия 7-инчов Nexus 7, Kindle Fire HD или iPad Mini. Отделно има още четири отделения за по-портативни джаджи като смартфони, ILC камери, лещи или пък някой мобилен рутер или комплект кабели. Най-хубавото е, че отделните прегради могат да се махнат, така че да задавате пространствени ограничения според конкретните ви нужди. Отвън също има два джоба, където спокойно може да плъзнете до 4.7-инчов смартфон. По принцип тези отделения стават и за джаджа от типа на външен хард диск, но изваждането на по-обемните устройства може да е проблем, тъй като кожата не е особено разтеглива, когато се налага да бръкнете вътре с пръст. Освен джобовете отвън е разположен и допълнителен широк прорез, идеален за съхранение на iPad и неговата Bluetooth клавиатура.

Със своя прецизен дизайн и специални отделения, Ona Brixton Leather е перфектното място за съхранение на смартфони, таблети, скъпи фотоапарати и DSLR лещи. Изобщо гледайки чантата отвън направо не е за вярване колко много неща може да побере тя. Тя е изключително стилна, от скъпа естествена кожа, здрава и същевременно лека. Стига да имате парите, Ona Brixton Leather може да бъде отличен спътник на деловия мъж и място, където да съхранявате цял арсенал от дигитални аксесоари.