Половината от мобилните потребители влизат онлайн

Независимо дали правят това, за да изпратят имейл, свалят приложение или проверят банковата си сметка, цели 56 процента от потребителите на мобилни телефони използват устройствата си, за да влизат в интернет.

Това показва ново изследване на Pew Internet & American Life Project, според което 85 процента от американците над 18 години притежават мобилни телефони и 56 процента от тях сърфират в мрежата с тях.

“Днес мобилните телефони правят много повече неща от обаждания”, казва Лий Рейни от Pew Internet & American Life Project. “Те са се превърнали в портал към непрекъснато разширяващ се списък от дейности”.

Изследването е проведено през август тази година между 4 500 потребители на мобилни телефони. Въпреки че не е съвсем ясно колко от тях притежават смартфони, авторите на проучването преценяват, че такива са около 46 процента от потребителите.

Любопитно е, че тези данни не са се повишили чувствително спрямо миналата година, когато подобно проучване на Pew Internet & American Life Project показа, че 83 процента от възрастните американци притежават мобилен телефон, а 35 процента ползват смартфон.