Yahoo Mail хак се продава за 700 долара

Нов експлойт, който позволява на злонамерени потребители да получат достъп до входящите и изходящите писма във всеки Yahoo Mail акаунти се продава в интернет за 700 долара.

Предлаган от египетски хакер с прякор TheHell, хакът атакува XSS пробив в сигурността на Yahoo.com и с него може да откраднете и замените кукитата в браузера, както и да четете и изпращате поща от потребителския имейл акаунт.

“След като жертвата кликне на изпратения линк, тя ще бъде пренасочена отново към имейл страницата, а от там може да я пренасочите където искате”, обяснява хакерът. “Не е необходимо дори да се справите с XSS филтъра на Internet Explorer или Chrome, тъй като експлойтът прави това сам”.

“Продавам този експлойт за 700 долара, като за сравнение цената на други подобни инструменти е мужду 1 100 и 1 500 долара”, добавя TheHell на известен хакерски форум и показва YouTube клип с демонстрация.

От Yahoo веднага обявиха, че оправянето на този пробив всъщност няма да е трудно, стига да бъде открит проблемния URL адрес, през който се осъществява той.