Тел Авив е второто най-добро място за млад бизнес

Силиконовата долина в Калифорния продължава да бъде най-плодотворната дестинация за младите технологични компании, но веднага след нея се нарежда столицата на Израел.

С това Тел Авив изпреварва други големи технологични центрове като Лос Анджелис, Ню Йорк и Сиатъл, за да се изкачи до самото подножие на върха в класацията на Startup Genome.

Проучването на Startup Genome класира градовете по осем критерия, сред които е представянето на компаниите, които се намират там и достъпа им до различни източници на финансиране.

В последно време много от големите IT компании са засилили присъствието си в Тел Авив. Google отвори наскоро свое представителство там, а след като през юни закупи компанията за лицево разпознаване Face.com Facebook също стъпи сериозно в Израел. Освен това израелските предприемачи са сред онези, които поемат най-малко рискове в динамичния технологичен сектор и съответно търпят по-малки загуби.

С изключение на Тел Авив и Лондон, който е на седмо място, Топ 10 на най-добрите градове за нови бизнес начинания е доминиран от северноамерикански локации. Ето как изглежда и пълният списък на класацията според проучването, което е извършено от Startup Genome и финансирано от испанския телекомуникационен гигант Telefonica:

1. Silicon Valley
2. Tel Aviv
3. Los Angeles
4. Seattle
5. New York
6. Boston
7. London
8. Toronto
9. Vancouver
10. Chicago