Шарлът е градът с най-скъп интернет

Ново проучване показва, че Шарлът, Северна Каролина е градът с най-скъп достъп до интернет в Съединените щати.

Според данни на компанията WhiteFence, средният интернет потребител на високоскоростен интернет в града плаща по 51.18 долара на месец за достъп до мрежата.

Данните са за месец октомври тази година, с което относително малкият Шарлът става населеното място с най-скъп достъп до интернет. За да стигне върха на тази негативна класация, Шарлът изпреварва мегаполиса Ню Йорк, столицата Вашингтон и Филаделфия, които са другите най-скъпи по отношение на интернет връзката градове.

Самата компания White Fence се позовава на данни от собствени проучвания, за да направи това заключение. Компанията по принцип се занимава със събирането на информация за различните тарифи и цени на комунални услуги, която предоставя на потребителите, за да направят те най-добрият възможен избор.

“Интернет технологията се променя и телекомуникационните доставчици, които предлагат оптични продукти се опитват да ги налагат все повече за сметка на DLS”, обяснява Линдзи Хийб от WhiteFence. “Оптиката е нова технология и е нормално тя да бъде по-скъпа от съществуващи продукти като DLS”.