LG представи първия в света 21:9 UltraWide монитор

Първият в света монитор с пропорция на екрана 21:9. 29-инчовото устройство е оборудвано с широк дисплей, функция за разделяне на екрана на 4 и 100% възпроизвеждане на sRGB гамата вече е факт.

Той бе представен от корейската компания LG, а неговият дизайн го прави еднакво подходящ както за домашна, така и за офис среда или използване в студио.

Пропорциите на дисплея на UltraWide Monitor – 21:9 са много близки по размер до тези на киноекраните. Това позволява на потребителите да гледат филмите така, както са били замислени от режисьора. Мониторът използва IPS технология на дисплея, благодарение на която филмите могат да се гледат с перфектно качество от почти всеки ъгъл. Комбинацията от четири различни уникални характеристики – пропорция 21:9, впечатляващо качество на изображенията, брилянтно възпроизвеждане на цветовете и LG CINEMA SCREEN Design – прави UltraWide Monitor идеален за домашно кино и видеоигри.

Освен това UltraWide Monitor е незаменим помощник на графичните дизайнери. Той им позволява да виждат повече и да извършват повече действия. За да работите в истински многозадачен режим, екранът може да бъде разделен на 4 части с функцията 4-Screen Split.

LG UltraWide Monitor ще бъде пуснат на пазара в Южна Корея, а няколко седмици след това и в останалите страни.