В София се провежда проектът Enterprise2020

Международният проект Enterprise2020, който събра 24 участника от 12 държави на обучение в София, се провежда за първи път в България между 8-ми и 16-ти ноември в Центъра за обучение на ученици за олимпиади в столицата.

Целта на Enterprise2020 е да събере на едно място студенти и стартиращи предприемачи от различни държави, които да получат нови знания за това как се постига дългосрочно и успешно управление на организации със социална насоченост.

Организатор на събитието е Асоциация на българските лидери и предприемачи (Association of Bulgarian Leaders and Entrepreneurs – ABLE) в партньорство с 13 други неправителствени организации от цяла Европа. Инициативата се финансира с подкрепата на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” и програма „Младежта в действие” (Youth in Action, Bulgarian NA, Action 4.3).

Програмата на Enterprise2020 включва множество различни лекции и практически занятия като акцентът е върху работата в екип и решаването на реални казуси. Форматът на инициативата прави възможно участниците от Австрия, България, Великобритания , Германия, Италия, Кипър, Литва, Румъния, Турция, Унгария, Франция и Чехия да учат един от друг, чрез различни задачи и предизвикателства, с които се справят, работейки в отбори.