Балмър: Предлагаме най-доброто от двата свята

Android е прекалено хаотична операционна система, а iOS е твърде строго контролирана от Apple. От друга страна Mcirosoft предлага екосистема на достъпна цена и без излишни ограничения.

Такова е мнението на изпълнителният директор на компанията Стив Балмър, според когото Micrsof tе в състояние да предложи на настоящите и потенциалните си клиенти най-доброто от двата свята.

Балмър участва в дискусия в елитния Churchill Club заедно със съоснователя на професионалната социална мрежа Linked-In Рийд Хофмън.

“Екосистемата на Apple е прекалено строга и обвързана с доста високи цени”, заяви изпълнителният директор на Microsoft. “Един iPhone може да струва до 1 000 долара в Русия. Затова въпросът е как потребителите могат да получат високо качество без то да е свързано с високи цени и прекален контрол”.

“Ние сме в състояние да предложим най-доброто от двата свята”, категоричен е той.

Според Балмър пазарът на мобилни устройства в момента е доста сегментиран като в едната страна са Apple и Samsung, а в другата – множество нискокачествени предложения.

“Потребителите искат алтернатива и от стратегическа гледна точка ние имаме голяма възможност да я представим”, твърди Балмър.