MS Surface бие Samsung като дисплей

Новият таблет Surface се оказа по-добър по отношение на качеството на екрана си в сравнение със Samsung Galaxy Tab 10.1, показват нови тестове.

Всъщност по някои показатели дебютът на Microsoft на таблетния пазар изпреварва дори iPad 3.

Екранът на Surface е по-добър от всички стандартни 10-инчови таблети, твърди компанията DisplayMate, която е извършила сравнителния анализ.

“Текстът на екрана е значително по-ясен, а калибрацията на дисплея е по-добра. Освен това екранът отразява доста по-малко външните образи в сравнение с iPad 2 и всички Android таблети с резолюция 1280х800”, казва Реймънд Сонейра, президент на DisplayMate.

Така например, MS Surface е по-добрият избор в сравнение със Samsung Galaxy Tab 10.1 за четене на дребен шрифт и при калибрация. В резултат DisplayMate отсъжда рейтинг А- на Surface спрямо В+ на екрана на таблета на Samsung.

“Това е страхотен старт на новия таблет, който вече създава по-голяма конкуренция на таблетния пазар”, категоричен е Сонейра. Следващата версия на MS Surface пък обещава още по-добър екран с резолюция от 1920х1080, поддръжка на Intel Core i5 процесор и Windows 8 Pro. Тя е предвидена за началото на следващата година.