5 характеристики на вашия бъдещ служител

 

Топ компаниите знаят, че инвестирането в своя персонал и неговото обгрижване е от първостепенно значение. Очевидно обаче стартирането на бизнес с отличен екип ще има най-голям ефект.

Намирането на правилния служител, особено ако не разполагате с достатъчно бюджет, може да е трудна задача. Първоначалната инвестиция обаче ще окаже сериозно влияние върху бъдещия потенциал на вашата компания, а наемането на големи таланти още в самото начало ще направи вашия екип конкурентно способен и пълен с иновативни идеи и страст.

Кои са характеристиките обаче, които трябва да търсим при наемането на бъдещите талантливи служители?

1. Гъвкавост – търсете в кандидата за работа високо ниво на адаптивност и желание да поема нови и по-големи предизвикателства.

2. Креативност и склонност да поема рискове – кандидатите, които се придържат към старите парадигми, не са подходящ избор. Те трябва да проявяват креативност, да не се страхуват да рискуват. Покажете им, че вашата компания е място, където творчеството се насърчава и възнаграждава.

3. Доверие – нужен ви е служител, който ще бъде директен с вас, ще ви каже направо какви са неговите умения и граници. 

4. Страст – може и да ви се струва очевидна характеристика, но успехът на повечето компании произлиза от страстта, с която служителите вършат своята работа.

5. Комуникация – служителите често са лицето на компанията. Затова те трябва да имат и добри комуникативни умения.