Sony представи новите си фотоапарати и камери

Японският гигант Sony показа новите си предложения в областта на фотоапаратите и видео камерите, които съвсем скоро ще бъдат достъпни за потребителите.

Sony Handycam NEX-VG900E е първата 35mm пълноформатна Full HD видеокамера със сменяема оптика и пълноформатен Exmor CMOS сензор с резолюция 24.3 ефективни мегапиксела. Камерата позволява запис на видеоклипове в прогресивен Full HD 50p/25p/24p формат и разполага с     Quad Capsule Spatial Array микрофон за висококачествен стереофоничен и 5.1-канален звук. Освен това, сензорът дава възможност на NEX-VG900E да запечатва пълноформатни снимки с резолюция 24.0 ефективни мегапиксела и качество, каквото бихте очаквали от цифров огледално-рефлексен фотоапарат в професионалния клас. Снимките могат да бъдат записани в RAW формат за пълна свобода при пост-обработката.

Към нея се присъединява и моделът Handycam NEX-VG30E, надграждащ успеха на NEX-VG20E; новото попълнение е оборудвано със сензор за изображения с размер APS-C, еднакъв с този на предшественика си, като допълнително предлага и няколко подобрения към функциите му.

Споделяйки много от подобренията с професионална ориентация на NEX-VG900E, моделът Handycam NEX-VG30E наследява спечелилия високи оценки NEX-VG20E. С резолюция 16.1 ефективни мегапиксела, новият ExmorAPS HD CMOS сензор на видеокамерата осигурява невероятно качество на изображението с гамата сменяеми обективи с E-байонет.

Също като при NEX-VG900E, и тук е възможно да заснемете плавен Full HD видеоматериал като на кинолента, избирайки кадрова честота 50p, 25p или 24p (прогресивна), поддържани от палитра художествени режими Артистични ефекти.

Видеокамерите Handycam NEX-VG900E и NEX-VG30E на Sony ще бъдат пуснати на българския пазар съответно през ноември и декември.