Слуховете: iPad Mini

Apple подготвя мини версия на своя iPad – от доста време насам редица технологични сайтове в мрежата спекулират с тази новина. Мнозина са убедени, че този продукт ще бъде обявен на 12 септември, ще струва 249 долара и ще излезе две седмици по-късно – на 21 септември. А какво ще предложи? Нека разгледаме слуховете в мрежата…

Екран
7,85-инчов, 1024 x 768 пиксела и IPS панел. Смята се, че изображението, което ще вади, ще е много по-кристално, дори ъгълът на видимост ще е по-добър. 163 точки на инч обаче не звучи особено впечатляващо. Nexus 7 на Google е 7-инчов, с разделителна способност 1280 x 800 и 215 пиксела на инач.

Дизайн
По всяка вероятност ще бъде използва същата алуминиева рамка, подобно на останалите iPad-ове. Ще е 10 мм по-тънък. Според японския блог Macootakara дори ще достигне 7.2 мм. Почти 3 мм по тънък от Nexus 7 на Google.

Живот на батерията
Очаква се да издържа до 10 часа. Подобно постижение обаче поставя под въпрос слуха за 7.2 мм дебелина.

Софтуер
Без съмнение iOS 6, без наличието на Google Maps и YouTube.

Процесор
Двуядрен A5 чип.

Памет
iPad Mini ще се предлага в 8/16/32 GB варианти, като паметта няма да може да се увеличава.

Камера
Слуховете в това отношение си противоречат. Едни твърдят, че камера няма. Според снимки, направени на калъфите за iPad Mini обаче, става ясно, че такава е предвидена. Все пак производителите на аксесоари често са уведомявани предварително (още преди премиерата на даден продукт). Кое е вярното в случая?

Говорители
Стерео, в долната част.

12 септември наближава. Тогава ще разберем и дали всичко това наистина е вярно. Дори и iPad Mini да не бъде обявен обаче, именно тогава Apple ще представи и iPhone 5, така че феновете на компанията не би трябвало да останат твърде разочаровани.