Работите от вкъщи? Ето как да сте по-продуктивни

Независимо дали става дума за млад предприемач или дългогодишен корпоративен служите, хората от цял свят предпочитат да работят от вкъщи. Замяната на традиционното работно място обаче може да повлияе негативно и на най-прилежните хора.

Именно поради тази причина ви предлагаме четири програми, които ще подобрят вашата продуктивност, ако по една или друга причина сте избрали уюта на своя дом за ваш офис.

1. Rescue Time

Това е уеб базирано приложение, което позволява на работниците да анализират и подобряват своята ефективност. То изчислява прозорците и програмите, които използвате на компютъра в определен период от време. Например Photoshop и Twitter.

Ако наистина искате да свършите малко работа, без да се разсейвате, може да пуснете режима Focus за определен период. В рамките на него всички потенциално разсейващи съобщения и сайтове ще бъдат блокирани.

Lite версията е безплатна. Pro струва 6 долара на месец.

2. Coffee Break

Това е Mac и iOS приложение, което ви напомня периодично да си взимате кратки почивки. Може да настроите кога да ви алармира и колко време ще трят те.

Цена: 0.99 долара

3. Pomodoro Technique

Според създадената през 80-те техника Pmodoro от Франческо Чирило, най-добрата продуктивност се постига при работа от 25-минутни интервали от време.

Именно това е и целта на въпросното безплатно мобилно приложение за Android и iOS. Да ви помогне да си настроите именно подобен таймер.

4. iDoneThis

Когато работите от вкъщи, понякога е трудно да поддържате връзка със своите колеги. Камо ли да ги поощрявате за добре свършената работа.

iDone This изпраща имейли до всеки служител в края на деня. Просто отговаряте на него, включвайки информация за свършените от вас проекти. Така колегите ви ще могат да коментират прогреса ви и дори да ви похвалят за добре свършената работа.

Цена: 3 долара на човек на месец