Nokia вече готви ново поколение Lumiа

Очевидно самочувствието в централата на Nokia е високо, след като компанията не се поколеба да предизвика своите конкуренти и да напомни за себе си.

“Samsung, вземете си бележка! Следващото поколение Lumia идва скоро”, написа в своя Twitter профил вицепрезидентът на компанията Крис Уебър, който отговаря за продажбите на някогашния хегемон сред мобилните телефони.

Nokia вече подготвя анонса на нов Lumia модел с Windows Phone 8, който ще стане на специално събитие, насрочено за 5 септември. Samsung Galaxy пък току що пусна новия си таблет Note 10.1, засилвайки още повече конкуренцията сред мобилните устройства.

Засега не се знае почти нищо за новия апарат, който Nokia ще обяви, но включването на Windows Phone 8 предполага, че ще видим известни подобрения. Новата операционна система на Microsoft ще позволи на апаратите на Nokia да използват по-бърз процесор, по-голям екран и да притежават вградени VoIP услуги като Skype, благодарение на което VoIP разговорите ще имат качеството на стандартни телефонни обаждания.