Google Maps вече покрива един милион спирки

Над един милион спирки на обществения транспорт по цял свят вече са детайлно обозначени в най-новата версия на Google Maps.

Спирките обхващат маршрути на автобуси, влакове, метро и трамвай в цели 500 големи града на нашата планета. За да се сдобиете с тази безспорно ценна информация просто трябва да свалите обновената версия на едноименното приложение за Android.

“Информацията за обществения градски транспорт е особено важна, когато може да я държите в ръката си”, обяснява софтуерният инженер Кристофър ван дер Вестуицен.

Благодарение на новото приложение потребителите на Android вече ще могат да ползват Google Maps, за да изграждат свои маршрути с обществения транспорт, да откриват конкретни спирки, начини за прекачване, както и да съхраняват своите предпочитания и често посещавани места.

Това е поредната стъпка към усъвършенстването на Google Maps, където още през 2008 г. беше включен подробен план на градския транспорт в Ню Йорк. Конкурентът Bing също пусна своя функция Maps, като това стана през 2010 г.