Стационарна слушалка: SwissVoice ePure CH01

90 лв.

Производител

SwissVoice

Мобилните телефони отдавна убиха стационарните. Нещата, които може да правите с тях, са просто неизброими. Те обаче продължават да страдат от един основен недостатък – провеждането на разговори с тях е все така неудобно. Малки и тънки са, трудно можем да ги хванем стабилно, а когато се опитаме да ги поставим между рамото и главата, често се проваляме безславно.

За щастие съществуват множество аксесоари, които да превърнат тънкия ни мобилен телефон в голям и удобен стационарен апарат, подходящ за ползване в домашни или офис условия. Като SwissVoice ePure CH01.

Този стилен пластмасов продукт се включва към жака за слушалки на вашия мобилен телефон и прехвърля звука през своята собствена слушалка. Може да бъде използван дори и за промяна на силата на звука, както и за спиране/пауза/стартиране на песните, в случай че слушате такива.

Четирите гумени крачета в основата на SwissVoice ePure CH01 го правят подходящ за използване и върху гладки повърхности. Т.е. няма опасност да се плъзне и да събори скъпият ви смартфон на земята. Самият кабел на слушалката пък може да се разтегне до 45 см, ако сте поставили SwissVoice ePure CH01 върху грапава повърхност.

Имате възможност дори да включите телефона директно в слушалката, а не в нейната поставка, като по този начин ще можете да се движите свободно из дома си, докато говорите.

За съжаление SwissVoice ePure CH01 не се държи като истински телефон. Когато някой ви звънне и вие вдигнете слушалката, това няма да е равнозначно на приемане на обаждане. И обратното, ако поставите слушалката на основата, няма да приключите разговора. За тази цел съществува отделен бутон, който трябва да бъде натискан в съответните ситуации.

Няма и бутони за набиране на номера, което честно казано е минус, освен може би ако не ползвате iPhone 4S и не поискате помощ от Siri. Всъщност, SwissVoice ePure CH01 разполага с режим на работа, който го прави съвместим със смартфоните на Apple. Когато той е активен, може да натиснете и задържите централния бутон с формата на плюс и веднага ще извикате гласовия асистент.

Що се отнася до качеството на разговорите, продуктът улавя твърде много шум от телефонния сигнал, което в един момент може да стане досадно. Звукът също не е съвършен, като дори е по-зле в сравнение с повечето мобилни телефони.

Общо взето единствената полза на продукта е неговата ергономичност. Той е значително по-удобен за по-дълги разговори в домашни или офис условия. Ако търсите обаче аксесоар, който да подобри всички възможни недостатъци на мобилните телефони, то SwissVoice ePure CH01 определено не е такъв.