Калъф за ръка: LifeProof Case&Armband iPhone

ок. 200 лв.

Производител

LifeProof

В днешно време аксесоарите за iPhone идват в най-различни размери, идеи и цени. Някои са наистина готини, други са просто практични, а трети реално не струват. Калъфът за ръка LifeProof Case&Armband се колебае между второто и третото.

На теория LifeProof Case&Armband изглежда добре – той представлява нещо средно между калъф и налакътник, в който може да поставите вашия iPhone. След това спокойно може да се отдадете на най-различни екстремни занимания като колоездене по планински склонове, сърфинг или дори бърз мач по американски футбол. Калъфът е максимално ударо- и водоустойчив и със сигурност предпазва скъпоценния ви смартфон от огромна част от потенциалните инциденти, които могат да го връхлетят навън.

Закопчалката на LifeProof Case&Armband функционира отлично и ви позволява да бъдете спокойни, че след като веднъж поставите апарата в калъфа, няма опасност той да се изхлузи изненадващо. Самият налакътник е от разтегаем ликра, така че да обхване най-различни по размер ръце. Минималната обиколка на бицепса е 10 инча, а максималната – 15.3 инча. За допълнително стабилизиране може да пристегнете презрамката според конкретните ви изисквания.

Подготовката за употреба на LifeProof Case&Armband е лесна, макар че отнеме няколко секунди повече, отколкото бихте предположили. Най-напред трябва да поставите вашия iPhone в калъфа, след това внимателно да закопчаете закопчалката, да нахлузите цялото приспособление на ръката си, да го пристегнете още веднъж и сте готови. Веднъж поставен, калъфът е доста удобен, а и самата материя е много лесна за почистване, така че не бива да се притеснявате от кал, вода, прах и други природни дадености.

Проблемът е, че колкото и да е удобен, LifeProof Case&Armband определено е и тежък. Да, калъфът е относително малък по размер, но заради всичките си оякчени материали тежи близо половин килограм и това става болезнено ясно след около половин час носене. На практика това означава, че ако се стремите да догоните някакви определени постижения, устройството определено ще ви пречи. Не че калъфът може да ви забави или да ви кара да се чувствате ограничен, но истината е, че високата степен на защита определено си има цена и тя е неудобната тежест. Ако например плувате активно, калъфът със сигурност ще ви тежи с една идея повече, отколкото бихте искали.

На допълнителен проблем ще се натъкнете, когато решите да придружите сутрешния си крос с музикално оформление. Оказва се, че калъфът има доста странно решение що се отнася до начина, по който може да включите в него слушалки. С едва дума, трябва да използвате приложения в комплекта адаптер. Подобно решение не само ви ангажира да следите за още нещо, но и добавя цели 20 сантиметра допълнителен кабел, който потенциално може да се омотае или закачи във всеки един момент.

Ако съдите за него само по рекламите, LifeProof Case&Armband изглежда перфектен за спортните натури. Навярно повечето обикновени потребители оставят апаратите си вкъщи, когато излизат за по-екстремни преживявания, което автоматично превръща калъфа във важен аксесоар, ако не искате да се разделите със смартфона си. В крайна сметка така може винаги да използвате неговия GPS или да послушате малко музика в движение. Проблемът е, че със сериозната си тежест на дясната ръка това може да не ви допадне много. След известно време вероятно ще свикнете с усещането, но помислете добре преди да похарчите тези близо 200 лв. за калъфа и ластика. Само презрамката за лакътя струва около 60 лв., но без помощта на устойчивия калъф тя няма да ви свърши същата работа, така че комплектът е задължителен. В крайна сметка всичко зависи от това дали наистина излизате често на открито с телефона си и дали сте склонни да платите една солидна сума за ваше успокоение.