Забраниха WiFi и 3G достъпа на Олимпиадата

Международният олимпийски комитет непрекъснато добавя нови неща към списъка със забранени предмети и дейности, но този път към допинга и секса през презервативи трябва да бъде добавен и… безжичния интернет.

От вчера на територията на Олимпийското село в Лондон се подвизава т.нар. Olympics WiFi Police – специалани екипи, които обхождат базата в търсене на установени безжични връзки.

Причината за това е, че организаторите забраниха всякакъв безжичен достъп по време на Игрите – както WiFi, така и 3G.

В същото време смартфоните са разрешени, така че по-опитните потребители биха могли да се възползват от техните характеристики, за да получат някакъв вид отдалечен интернет достъп.

Успоредно със забраната на безжичните връзки, организаторите следят за такива опасни предмети като прекалено големи чадъри, подозрителни шапки и големи количества храна.

На спортистите все пак е разрешено да ползват различни социални медии като Facebook и Twitter, но само на десктоп компютри в определените за това места. Освен това постовете, които трябва да правят те по време на Олимипадата, задължително трябва да са написани във “формат тип “дневник от първо лице” и без излишни субективни коментари извън личните преживявания.