Eleven избра първите 11 нови бизнеса за финансиране

Фондът за рисков капитал Eleven вече избра първите 11 екипа, които ще финансира. Сред тях 9 са български, един от Румъния и един – от Турция. Специалисти от Google и водещи предприемачи ще насочват млади екипи у нас по пътя към създаването и утвърждаването на техните проекти от идеята до реализацията.

Всеки от избраните от Eleven отбори ще получи първоначално финансиране в размер от 50 000 евро под формата на дялова инвестиция, разделена на два транша от по 25 000 евро, а от септември ще влязат в менторската програма на Eleven. Това е етапът, в който младите предприемачи ще бъдат насочвани от водещи специалисти в различни области – т. нар. ментори, включително хора от Google.

Единадесетте проекта ще следват т. нар. менторска програма със специалисти от различни сфери. Менторите ще помогнат на екипите да изчистят идеите и бизнес модела си, като целта е до 6 месеца от стартирането 11-те екипа да са готови за пускане на продукт на пазара. След първите 6 месеца има възможност за допълнително финансиране, което да бъде ползвано за комерсиализиране на вече пуснатия продукт.

Партньорството на Eleven с Google е първото такова за технологичния гигант в региона.