Лондон 2012 ще тества предела на мобилните технологии

Британските мобилни оператори заявиха, че техните мрежи ще се справят със стотиците хиляди зрители, работници и атлети, използващи мобилните си устройства в олимпийския парк в източен Лондон, пише Би Би Си.

30 мобилни антени са разпръснати из площ от 2000 кв. метра. 14 от тях са в закритите стадиони и сградите.

Нещо повече – British Telecom твърди, че е създала най-голямата Wi-Fi инсталация във Великобритания.

Провайдърите на съдържание също са взели необходимите мерки, за да ограничат използвания трафик.

Деветте олимпийски здания могат да поберат над 160 000 души едновременно. Очакват се 20 хил. представители на медиите. Олимпийското градче пък ще приюти 17 500 атлети и техните представители. Всички те ще бъдат допълнени от хиляди работници и охранители.

Председателят на борда на мобилните оператори и провайдърите на съдържание във Великобритания заяви, че Олимпийските игри ще бъдат равностойни на провеждането на четири финала от FA Cup в рамките на 17-дневен период.

„В пиковите часове, когато едни зрители ще напускат, а други ще идват – ще имаме близо 200 000 – 300 000 души в района – заяви Стюард Нюстед пред Би Би Си. – Подготвили сме се максимално. Ключът към успеха е в съвместното сътрудничество между операторите.”

Според организаторите всеки ще може да се обажда по телефона, да изпраща SMS-и, да браузва в интернет и да ъплоудва съдържание в социалните мрежи дори и в най-натоварените моменти.