USB монитор: Philips 221S3UCB

349 лв

Вносител

Солитрон

Производител

Philips

 Лаптопът отдавна се превърна в неразделния спътник на работещия човек. Той е навсякъде с него – вкъщи, в кафенето, в офиса. И в повечето случаи, неговият малък дисплей е подходящ за извършването на ежедневните, нетърпящи отлагане задачи. Към тях обаче не може да сложим работата с големи таблици или разглеждането на графики и чертежи. В тези случаи просто ни трябва голям екран.

Стандартните монитори изискват допълнително захранване и не са най-удобното решение. Да не говорим, че последното нещо, от което се нуждае бюрото ни, е още един чифт кабели, които да се преплитат с кабела на мишката, клавиатурата, слушалките, уеб камерата и прочее. Тук на помощ идва 21,5-инчовият LCD монитор 221S3UCB на Philips – най-буквалното олицетворение на понятието Plug and Play.

Това, което прави този продукт уникален е, че приема цифров сигнал и едновременно се захранва от един-единствен USB 2.0 кабел. С други думи – ще трябва да мислите за един компонент по-малко, няма да ви се налага да ползвате дебелия захранващ кабел и досадните видео конектори, на всичкото отгоре изискват допълнително завиване в корпуса на монитора, и дори ще пестите ток.

За да бъде всичко това възможно, Philips са използвали нов тип светодиодна подсветка с елементи с изключително ниска консумация на енергия. Дори един лаптоп ще може да захрани дисплея без абсолютно никакъв проблем. Звучи впечатляващо, но 221S3UCB консумира около 9 вата което е почти 3 пъти по-малко от един стандартен монитор. Когато е в режим на готовност пък черпи едва 0.3 вата.

Що се отнася до стойката, тя, е създадена с подчертано ергономичен замисъл и може да се регулира фино, така че да пасне на вашите нужди. Нейната височина може да се промени в границите на 70 мм и наклон -5/20 градуса. Имате възможност и да я завъртате свободно, за да постигнете оптималния ъгъл на видимост (панелът е с класическия показател 160º хор. / 150º верт., при C/R > 10).

Очевидно е, че по отношение на дизайн и удобство 221S3UCB предлага значително повече от масовия клас монитори. Как стоят нещата обаче с качеството на картината? Светодиодите, използвани от Philips, позволяват и по-доброто управление на затъмняването на подсветката на LCD екрана. Това от своя страна предоставя високо съотношение на контраста и добро възпроизвеждане на цветовете. Максималната яркост на дисплея от 150 cd/m² е може би единствения компромис с параметрите му, но нека бъдем честни – колко често използвате монитора на максимална яркост?

Максималната разделителна способност, поддържана от монитора, е 1920 x 1080 и е практически непостижима в класа лаптопи под 2500 лева. Откъдето и да го погледнем, това са точно два пъти повече пиксели от стандартните 1366 x 768. Типичното време на реакция е 5 мс, напълно достатъчно за гледане на филми и гейминг. Така че, защо да измъчвате очите си повече?

221S3UCB е едно отлично и елегантно допълнениfgoе към вашето работно бюро. Наличието на един-единствен USB кабел за захранване и картина е изключително удобно и пести както време, така и ток. Дори и някои от USB портовете на вашия лаптоп да не могат да осигурят достатъчно изходна мощност на монитора (при особено стари модели машини), винаги имате възможност да включите DC адаптера.