NASA и Microsоft правят образователна игра

Северноамериканската космическа агенция NASA и Microsft ще пуснат съвместна видео игра, но не става въпрос за следващия пазарен суперхит, а за образователна игра, която да разкрива на подрастващите тайните на науката.

Заглавието се нарича Mars Rover Landing и още от тази седмица дигиталната версия ще може да бъде свалена безплатно през ХВOХ Live. В нея играчите ще могат да управляват модели на истински космически всъдеходи и реална апаратура, използвана от NASA при нейните мисии.

“Дори само когато гледате подобни видео клипове, те изглеждат наистина интересни. Затова си зададохме въпроса “А представяте ли си колко забавно ще бъде, ако те станат интерактивни?”, обяснява раждането на идеята зад Mars Rover Landing Джеф Норис от NASA.

Според него 86 процента от американските тинейджъри играят видео игри на домашните си конзоли и това е очевидно доказателство, че те “трябва да бъдат част от начина, по който комуникираме нашите идеи пред хората”. Целта на Mars Rover Landing е да създаде по-специален интерес у младежи с умения в областта на инженерното дело и науката.

Mars Rover Landing е част от мащабната кампания на NASA, предшестваща кацането на всъдехода Curiosity, който трябва да посети Марс на 5 август.