Google Maps вече покрива Антарктика

Скована в сняг и лед и лишена от всякаква растителност, ледената пустиня на Антарктика е едновременно красива и опасна. За щастие вече не е необходимо да бъде опитни изследователи или дръзки авантюристи, за да се насладите на нейните прелести.

За всички онези, които искат да надзърнат в Снежния континент от удобните дисплеи на своите смартфони или лаптопи, Google Maps ще ви предложи подробна дигитална версия в характерния стил на услугата.

От днес през Antarctic Street View са достъпни множество панорами на 360 градуса и кадри от някои от най-труднодостъпните и същевременно интересни места на планетата. Сред тях са останките на базовия лагер на прословутия изследовател Робърт Скот, телескопа на Южния полюс и множество колонии на пингвини.

Детайлното картографиране в дигитален вид на Южния полюс става благодарение на партньорството на Google с Полярния геоспациален център на Университета на Минесота и Фонда за антарктическо наследство на Нова Зеландия.

Включването на Антарктика към Google Maps представлява поредния ход на Google извън традиционните градски условия. По-рано тази година услугата ни предложи подробен достъп до някои от най-отдалечените региони на Амазонка, както и подводни камери за Големия бариерен риф край австралийските брегове.