LG пуска NFC промоция LG Optimus L5

Компанията LG обяви промоционална оферта, с която дава възможност на потребителите да се възползват от предимствата на технологията Near Field Communication (NFC). Компанията предлага модела LG Optimus L5 вече в мрежата на някои оператори в комплект с предварително програмиран NFC етикет (tag).

Технологията NFC позволява на смартфона да обменя информация с NFC етикети, като така могат да бъдат променяни режимът и настройките на устройството само с доближаване на смартфона до NFC етикета на разстояние от няколко сантиметра. Например, ако предварително сте направили необходимите настройки на телефона за използването му офиса, то той автоматично ще ги възприеме (да премине в тих режим, да активира достъпа до наличната безжична мрежа, да изключи GPS навигацията), щом го доближите до конкретния етикет, позициониран около входа на офиса.

Етикетът във вашия автомобил пък може да бъде програмиран така, че да стартира Bluetooth устройството, GPS системата и да увеличи силата на звука в автомобила. Възможностите, свързани с настройките на практика, са много.

Скоро може да се очакват още промоции на други модели на LG с NFC етикети, обещава компанията.