Asus потвърди задочно таблета на Google

Дебютният таблет на Google, за който наскоро се заговори, е бил задочно потвърден от представители на Asus, твърди сайтът Android Authority.

Според него по време на изложението Computex служител на Asus е доверил, че тайванската компания действително работи по мистериозния проект на Google и такъв таблет наистина съществува.

Според представителя на Asus, който остава анонимен, интернет гигантът действително планира да пусне таблета съвсем скоро, като е доста вероятно официалният му анонс за публиката да стане по време на конференцията на Google I/O Conference.

Слуховете, че Google готви свое предложение за хитовя пазар на таблети се ширят вече няколко месеца. Очаква се новият таблет да има компактен 7-инчов екран и четириядрен процесор 1.3 GHz Tegra 3.

Android Authority обаче признава, че представителят на Asus е отказал да коментира цената на таблета.

В същото време сайтът допълва информация от същия източник относно два продукта на самата тайванска кампания – Asus Transformer Prime Infinity ще се появи в края на този месец в Wi-Fi и LTE версии, а новият Padfone ще бъде пуснат на американския пазар след известно време, тъй като Asus най-напред иска да си осигури договори с един или повече мобилни оператори.