Спекулант регистрира 14 962 домейна за един ден

Следващият път когато изпишете името на предпочитан от ваш домейн, който би отговарял чудесно на новата ви фирма и установите, че той е зает, не чупете клавиатурата си от гняв. Вместо това насочете емоциите си към някого като Майкъл Ман – интернет спекулант, чиято единствена задача е да регистрира хиляди нови домейни и да ги продава на компаниите, готови след това да платят баснословни суми за тях.

През миналата седмица обаче допи Ман успя да надмине себе си, регистрирайки точно 14 962 нови домейна само в рамките на 24 часа.

“Истината е, че съм доста алчен”, признава спекулантът в едно от редките си интервюта за сайта CNET. “Искам да притежавам целия свят”.

45-годишният Ман успява да регистрира домейните само за 24 часа между миналия вторник и сряда.

Онлайн кариерата си Ман започва като собственик на интернет провайдър, но бързо установява, че парите лежат другаде – в хилядите имена на уебсайтове, които се харчат за баснословни суми сред богати компании, които искат да притежават сайт с име, отговарящо на тяхното.

При първата си сделка Ман получава 25 000 долара за домейн, който притежава; следващият път клиентът вече плаща 45 000 долара и връщане назад за спекуланта няма. В момента този доходоносен бизнес му носи около 400 000 долара на месец, признава американецът.