Rapidshare и MediaFire се дистанцират от Megaupload

Два от най-популярните сайтове за онлайн хостинг обявиха, че не искат имената им да бъдат спрягани заедно със злополучния Megaupload, чиито сървъри бяха затворени в края на януари по обвинения в масово нарушаване на авторски права.

Изказванията на двата сайта са поредният им опит да се дистанцират от масовите обвинения, че онлайн хостинга се превръща в нов рай за пиратско съдържание.

“Това, което Megaupload направи с пиратството е съвсем различно от онова, което ние правим и представляваме”, обяви главният юрисконсулт на Rapidshare Дани Раймер пред вестник U.S. News & World Report.

На свой ред MediaFire побърза да се присъедини към протеста, заклеймявайки полицейските акции като неправомерни, а твърденията на холивудските компании – като пълни инсинуации.

В отговор представители на няколко известния филмови студия и звукозаписни компании обявиха, че не считат изказванията на Rapidshare и MediaFire за убедителни, с което показаха, че борбата срещу хостинг сайтовете с противоречиво съдържание най-вероятно няма да спре дотук.