Приходите на Yahoo се увеличиха с 28 процента

Изпадналата напоследък в немилост интернет компания Yahoo заяви, че през първото тримесечие на 2012 г. нейните приходи са се увеличили с 28 процента, пише Би Си Си.

Калифорнийската компания е регистрирала нетна печалба в рамките на 286 млн. повече. 

Yahoo разполага с приблизително 700 млн. потребители. Тя обаче така и не успява да се конкурира успешно с интернет търсачката Google. Имейл услугата й пък бе изместена от мрежи като Facebook и Twitter.

Същевременно акциите на Yahoo се покачиха с 2 процента до 15.32 долара.

Припомняме ви, че в началото на април Yahoo потвърди, че 2000 души или приблизително 14 процента от работната ръка в компанията, са съкратени.

Уеб порталът намалява работните места за шести път през последните четири години.

Yahoo заяви, че с тези съкращения се надява да създаде една “по-малка, по-гъвкава и по-доходоносна” компания, която се управлява със значително по-малко средства. Същевременно те би трябвало да спестят на фирмата близо 375 млн. долара годишно.

Карол Барц, бе уволнена от поста на изпълнителен директор на Yahoo през септември, тъй като не успя да изведе уеб портала на повърхността. Председателят на борда на директорите Рой Босток и съоснователят Джери Янг също напуснаха компанията.

През януари бившият президент на PayPal Скот Томпсън оглави Yahoo. Той бе четвъртият шеф в компанията за последните пет години.

Ново изследване, публикувано от изследователската агенция Comscore, твърди, че делът на Yahoo в сферата на онлайн търсенията в САЩ е паднал под 14 процента за първи път през февруари. Това поставя уеб порталът след компании като Google и Microsoft.